Dla wszystkich, którzy interesują się historią
III ranga
A mnie się podoba "nevblack". Chociaż "Chronicles" też jest niezły. Trochę jednak przypomina historycy.org, a przecież nie o to w tym wszystkim chodzi. Zresztą, moje zdanie jest takie: nie szata zdobi człowieka, lecz człowiek szatę. Strona wizualna forum nie jest najważniejsza, choć zwraca się na nią uwagę. Najważniejsze na forum jest treść i atmosfera, czyli POSTY I UŻYTKOWNICY.
vapnatak
III ranga
Czy cała szata graficzna została zmieniona na tą, co proponowałem, czyli "Chronicles", czy mi po prostu taki styl zapisał się na komputerze, nawet gdy nie jestem zalogowany?
III ranga
Tzn. jaki styl? Czyżby mój faworyt "nevblack"?
vapnatak
Ja osobiście mam swój "nature". Przyzwyczaiłam się do niego i jakoś ciężko mi przejść na jakikolwiek inny xD
Co do tego chronicles to wydaje mi się że za bardzo jednak przypomina historycy.org żeby stosować go u nas. Być może ten drugi, który podaje Vapnatak będzie lepszy ale nie wiem bo nie próbowałam go
III ranga
To spróbuj, może przypadnie Ci do gustu. Ja aktualnie go używam. Ale uwaga, osoby których drażni taki zestaw kolorów, raczej powinny go unikać.
BTW: mam takie pytanie. Czy da się coś zmodyfikować w ustawieniach, by w chwili otrzymania wiadomości prywatnej, była jakaś informacja. Np. "Wiadomości 1" lub duży baner z informacją "Masz 1 wiadomość", albo otwierane okienko w momencie wejścia na Forum z informacją o wiadomościach? Pytanie rzecz jasna do Admina.
vapnatak
Ostatnio edytowany przez Vapnatak (2009-08-20 19:23:02)
III ranga
A jeśli chodzi o ten styl to u mnie jest to "Chronicles". Pokazuje mi się nawet, gdy nie jestem zalogowany, a u was jaki styl się wyświetla, gdy wchodzicie na stronę główną i nie jesteście jeszcze zalogowani?
III ranga
Jak jestem wylogowany, to "Chronicles", a jak zalogowany to "nevblack".
vapnatak
III ranga
Aha, czyli wszystko jest już jasne, admin zmienił oprawę graficzną na tą, którą proponowałem, czyli "Chronicles". Dobry wybór! A jeśli któremuś użytkownikowi ten styl nie przypadł do gustu w każdej chwili może go sobie zmienić w opcjach profilu w dziale "Wyświetlanie".
Co do tego nevblack spróbuję ale wątpię w to bym zmieniła na długo A jeśli chodzi o prywatne hmm my wyświetla się "są nowe wiadomości" czy jakoś tak
Nie masz tak Vapnataku?
Ten cały nevblack maja MilitesOptimi na swoim forum
Ostatnio edytowany przez ania02101 (2009-08-22 11:54:22)
III ranga
Zgadza się, mam takie coś. Właśnie o coś takiego mi chodziło. Dzięki.
vapnatak
III ranga
Proponuję założenie działu poświęconego edukacji (szczególnie tej historycznej) w podstawówce, gimnazjum, liceum i także na studiach. W tym dziale można by również pisać o pomoc (lub jej udzielać) w sprawie różnych konkursów szkolnych olimpiad i konkursów tematycznych. Co wy na to?
III ranga
Jest to niezły pomysł, ale pod warunkiem, że dot. będzie tylko historii.
vapnatak
Dokładnie. I jeszcze jeden warunek że nie będzie tam możliwości pisania gotowców dla kogoś. Bo nie na tym pomoc polega.
P.S. Wiecie co ta filozofa o którą była prośba matmarkusa nie rusza się w ogóle- może by ją tak zmienić albo na tą edukacje albo na ów kalendarium o którym była mowa ? Co wy na to?
Ostatnio edytowany przez ania02101 (2009-08-24 08:26:11)
III ranga
Jeśłi nikt nie ma nic ciekawego do napisania w tym dziale to popieram pomysł Ani w sprawie zamienienia tego forum na to proponowane przeze mnie (o ile istnieje taka możliwość).