Dla wszystkich, którzy interesują się historią
III ranga
W tej chwili czytam masę książek (przede wszystkim tematycznie związanych z pracą magisterską), natomiast dla rozrywki przeczytałem ostatnio "Wrzesień" Tomasza Pacyńskiego, "Płowień i krzyż" T. I Jacka Piekary , "Nikt" T. III Magdaleny Kozak i ostatnio żeby się nie nudzić w autobusie taką staroć "Arkona" Anny Świrszczyńskiej. Teraz się zastanawiam co czytać. Mam ochotę wziąć się za "Diunę".
vapnatak
Za chwilę będę kończyć Mistrza i Małgorzatę, później planuję Potop. Co do archeologicznych- u mnie na razie takowych brak
Wszystkie już przeczytałam swoje- o nie xD została jedna - więc niebawem i ją przeczytam
III ranga
Czytam Pana Wołodyjowskiego, potem planuję wymienionego już Mistrza i Małgorzatę. No i oczywiście wszystkie lektury, które w szkole będę musiał przeczytac.
No i oczywiście wszystkie lektury, które w szkole będę musiał przeczytac.
Takie to się najmniej chce czytać xD I co śmieszniejsze szybciej pochłaniam lektury w wakacje niż kiedy nauczyciel je zada xD No a co do Mistrza - skończyłam <jupi> xD
Moderator
U mnie zakończony tom opowiadań Pawła Huelle i "Mała Apokalipsa" Konwickiego. I "Ulisses" Jamesa Joyce'a wciąż w toku
III ranga
donia napisał:
"Mała Apokalipsa" Konwickiego. I "Ulisses" Jamesa Joyce'a wciąż w toku
Ja już od kilku miesięcy noszę sie z zamiarem przeczytania Małej Apokalipsy. Myślę, że za kilka tygodni sięgnę po nią.
III ranga
Zapłaciłem karę w bibliotece osiedlowej za to, że nie oddawałem 6 lat "Małej apokalipsy"!
vapnatak
III ranga
I mnie się zdarzało nie oddawać ksiażek po kilka lat, ale bez żadnych konsekwencji.
III ranga
No to masz szczęście!
vapnatak
III ranga
No to masz szczęście
Tak, niewątpiwie. Ale już teraz oddaje od razu jak przeczytam
Mi raz się takie coś zdarzyło, ale oddałam dzień przed tym kiedy miałam otrzymać zawiadomienie o karze xD
Ale to było kiedy jeszcze bardzo mało czytałam, obecnie strasznie dużo czytam, wręcz pochłaniam książki.
III ranga
Ja miałem w kilku klasach zagrożenie nieotrzymania świadectwa...
III ranga
To niestety moja największa wada, nie dotyczy jednak forum, gdzie staram się być jak najbardziej aktywny.